Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všechny zde uvedené recepty mám odzkoušené a jsou velmi dobré. Průběžně je budu přidávat.

Obrazek

svatební výslužka

Ořechy

350g hladké mouky, 250g másla, 200g cukru moučka, 140 g mletých ořechů,

Krém: 1/2 l mléka, 3 lžíce polohrubé mouky, vanilkový cukr, 1 žloutek, 4 proužky čokolády na vaření - uvařit kaši.Vyšleháme 250g másla s trochou kakaa a zašleháme vychladlou kaši.

Vypracujeme těsto a necháme uležet. Plníme do formiček ořechů, upečeme, vychladlé spojíme krémem a dozdobíme čokoládou.

Košíčky

240g hladké mouky, 80g cukru moučka, 100g mletých oříšků, vObrazekanilkový cukr,, 100g másla, 1 vejce, trochu prášku do pečiva

Náplň: rozválíme 200g piškotů a polijeme rumem, přidáme mleté ořechy - oříšky, utřeme, přidáme 100g másla a 40g cukru a dobře promícháme.Obrazek

Vypracujeme těsto, necháme v chladu odležet, poté plníme do formiček košíčků a upečeme. Vychladlé plníme pařížskou šlehačkou s ovocem nebo náplní, kterou polijeme čokoládou. Košíčky lze plnit libovolnými krémy dle chuti a zdobit podle fantazie.

Rafaelo

250 g    100% tuk

150g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

250 g sušeného mléka

1 dcl vody

kokos

mandle

Postup:

Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Do studeného tuku rozmícháme moučkový a vanilkový cukr, poté začneme přidávat sušené mléko a po troškách přidávat vodu.

Když máme hmotu hladkou, začneme tvořit kuličky do kterých zabalíme spařenou oloupanou mandli. Kuličku obalíme v kokosu a necháme ztuhnou v lednici.

Máslové rohlíčky Obrazek

250g moučkového cukru

500g Hery

750g hladné mouky

2 vejce

Vypracujeme těsto, necháme odležet. Přes strojek děláme "rohlíčky" a upečeme.

Vychladlé slepujeme marmeládou a konce máčíme v čokoládě.

Vanilkové rohlíčkyObrazek

150g mletých mandlí      

150g škrobové moučky

300g hladké mouky

150g cukru

300g másla

trochu kakaa

Vypracujeme těsto a necháme odležet. Upečené obalujeme v cukru. 

TrubičkyObrazek

250g hladké mouky

140g Hery

70g moučkového cukru

1 žloutek a 1 celé vejce

1 lžička kakaa

1 lžička citronové šťávy

Vypracujeme těsto, vyválíme plát ze kterého krájíme obdélníčky, ty potom namotáme na trubičky a dáme péct.

Vychladlé plníme salkovým krémem a oba konce máčíme v čokoládě.

Tip: spoj dobře přimáčkněte a otočte na plechu směrem dolů. Jinak se při pečení rozleze.

Ořechové kopečkyObrazek

Hustý sníh ze 4 bílků, pak se vmíchá 1/4kg cukru, šťáva z 1 citronu a zlehka 25 dkg mletých ořechů.

Z uvedené hmoty tvoříme na pečící papír kopečky. Po krátém zapečení dáme na každý kopeček trošku marmelády a ořech. Poté dopečeme.

Vychladlé slepujeme krémem s lineckýma hvězdičkama.

Masarykovo

300g hladké moukyObrazek

200g másla

100g moučkového cukru

150g celých lískových oříšků (namočit na 1h do studené vody)

1 žloutek

trochu kakaa

Vypracovat těsto. Vyválíme válečky o průměru cca 2 cm, dáme ztuhnout do lednice. Když jsou válečky hodně ztuhlé, krájíme z nich  plátky silné 1-1,5cm, pokládáme na plech a dáme péct. Ještě teplé obalujeme v cukru.

Oříškové pracnyObrazek

500g hladké mouky

300g moučkového cukru

280g strouhaných oříšků

280g másla

2 vejce

trochu kakaa

Těsto necháme v lednici odležet a plníme do formiček. Upečené obalujeme v cukru.

Linecké cukrovíObrazek

600g hladké mouky

300g másla

300g moučkového cukru

3 žloutky

3 skořápky mléka

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

citronová kůra

Z odleželého těsta vyválíme plát a vykrajujeme tvary.Upečeme. Slepujeme marmeládou nebo různými nádivkami a zdobíme dle fantazie.

Kokosové koule

120g másla,360g cukru, 90g kakaa, 150g kokosu, 3 bílky

Spojíme v těsto, uděláme kouličky a obalujeme v kokosu. Nepečené cukroví!

Kakaové obdélníčkyObrazek

300g hladké mouky, 200g Hery, 80 g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa

Vypracujeme těsto a dáme odležet. Poté vyválíme plát cca 2mm a vykrajujeme obdélníčky. Upečeme ve vyhřáté troubě. Plníme oříškovým krémem a zdobíme čokoládou.

Obrazek

Nutella medailonky

150g hladké mouky, 100g másla, 50g cukru moučka, 50g mletých ořechů

Z vypracovaného těsta vyválíme plát cca 3mm a vykrajujeme oválky. Upečené slepíme nutellou a zdobíme čokoládou.

Pařížské rohlíčky

300g cukru moučka, 4 bílky, 200g mletých ořechů, 2 lžíce hrubé mouObrazekky

Ušleháme bílky, přidáme cukr a šleháme nad párou až je sníh horký a odstavíme. Vmícháme ořechy a mouku. Vychladlou hmotu dáme pytlíku s větší zdobičkou a stříkáme rohlíčky na plech vyložený  pečícím papírem. Pečeme na 100 °C Vychladlé zdobíme krémem a máčíme v čokoládě.

Krém: 4 žloutky a 1 vejce, 3 lžíce cukru krystal, 2-3 lžíce kakaa

Šleháme nad párou a vychladíme. Ušleháme 250g másla a 100g cukru moučka a pomalu vmícháme vychladlou hmotu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Tak to je určitě úspora času

(Blanka, 4. 2. 2011 23:37)

Moc díky,trochu jsem bloudila po internetu a přesně tuto hmotu jsem zvolila a také jsem si podle vaší rady koupila sadu flowers,výsledky jsou supr,ale ta práce je hrozná.To musí opravdu bavit a já sem asi hrozná.Nevím jak u Vás,ale u nás jak začnou rachotit plechy tak rodině se ježí vlasy.Mějte se krásně a moc děkuji

Poděkování

(Blanka, 11. 1. 2011 21:31)

Věruško moc děkuji za radu,určitě si nějaké pomůcky pořídím.Já peču jen pro rodinu a známé,jen tak pro svou zábavu.Teď peču pro kamarádku na svatbu,tak jsem udělala Vaše nutela med.a trubičky.Ještě se pustím do pařížských rohlíčků.Ráda zkouším nové recepty,zvlášť když je má někdo ozkoušené.Ty Vaše jsou super.Jste moc hodná že se podělíte o své zkušenosti a recepty.Ještě bych Vás poprosila o receptík na marcipán na ty krásné minykytičky.Já dělám jen bílek,cukr m. a suš.mléko.Z tohoto těsta vykrojím malou kytičku a tu pak stočím jak to máte nahoře v těch mušličkách,ale na ty kytičky v košíčcích to asi není ten správný recept.Moc děkuji,mějte se krásně papa

Re: Poděkování

(Věra, 3. 2. 2011 14:05)

Blanko, odpovídám s velkým zpožděním, nějak jsem tento příspěvek přehlídla. Já také peču převážně pro rodinu, známé, ale postupem času jsem si pořídila spoustu pomůcek. To je tak, když se z koníčka stane kůň!
Kytičky, které jsou na vyfocených košíčkách, jsou dělané také ještě z mléčného marcipánu (2:1 cukr,sušené mléko a trocha vody), když se dobře propracuje, dají se z něj dělat všechny kytičky včetně růží apod. Dřív jsem z něho dělala včechno, teď už si kupuji hotovou hmotu White Icing.

Minikytičky

(Věra, 9. 1. 2011 19:46)

Blanko, na malé kytičky používám vykrajovátka ze sady flowers, ale prodávají se i jednotlivě jako pístové vykrajovače. Koupit se dají v cukrářských potřebách, např. u Malátkových, CS Gostol Brno, Fiala Praha apod.

úžasné zdobení

(Blanka, 6. 1. 2011 20:55)

Moc Vás prosím poraďte mi jak děláte ty úžasné kytičky na košíčcích.Máte nějaké speciální malé vykrajovačky a kde se dají sehnat? Je to nádhera. Děkuji za odpověď

cukrovi

(simona, 30. 10. 2010 9:56)

vanocni cukrovi

rohlíčky

(jarmila, 15. 6. 2010 20:05)

Máte moc pěkné cukroví zajímalo by mě, jak poléváte pařížské rohlíčky, že mát čokoládu pouzem na krému , chystám se na pečení na svatbu, tak bych to chtěla mít hezké. Děkuji předem za odpovď

pochvala

(táňa, 24. 4. 2010 21:19)

dobrý večer, prohlédla jsem vaše stránky jsou velmi pěkně udělané a velice lákavé výrobky.Těším se až vyzkouším cukroví dle vašich receptů děkuji Táňa J.

mistr

(horová, 3. 3. 2010 13:15)

dobrý den.teda vy jste mistr v oboru to co vytváříte je nádhera.ráda bych vás poprosila o radu jak děláte marcipán.já ať dělám co dělám tak se mi buď maže a nebo trhá prosím poraďte mi.děkuji

maslove rohlicky

(mimozemstan, 1. 12. 2009 18:02)

dekuju za vas recept

pařížské rohlíčky

(Honza, 11. 11. 2009 17:45)

dělám také, ale jak se Vám daří je máčét v čokoládě, aby rohlíček zůstal čistý - bez čokolády. Díky za odpověď

Nádhera :-)

(Jana, 25. 6. 2009 23:15)

Jak tak koukák na ty recepty a fotky. Je to radost a slast pro oči. Určitě to i výborně chutná. Jen tak dál.

cukrovi

(minda, 16. 5. 2009 17:49)

ja byt sef kucharka tak okamzite vsechno doporucuji!

Děkuji,

(Marie Bělohlávková, 7. 12. 2008 19:21)

právě jsme je dopekli a jsou výborné.

Masarykovo

(Věra, 29. 11. 2008 21:21)

Maruško oříšky se zapracují do těsta spolu s ostatníma surovinama a potom se dělají válečky. Místo lískáčů jsou použít i vlašáky nebo mandle.

Dotaz

(Marie Bělohlávková, 28. 11. 2008 22:22)

Dobrý den, chtěla bych letos upéct něco nového a zaujalo mne Masarykovo, jen nepíšete, co dál s těmi namočenými lískovými oříšky. Dávají se na ten plátek těsta před pečením? Děkuji.

mxfgnxfgnfg

(mmmm, 23. 11. 2008 16:04)

tak semse rozdrohra

dotaz

(Paňáková Lada, 26. 10. 2008 17:57)

Dobrý den ráda bych se chtěla zeptat jestli by jste nám upekla na svatbu cukroví a dorty.Náš termin svatby je 21.3.2009. Vaše stránky nás zaujali a chteli by chom vědět jak by jsme vas mohli kontaktovatjak daleko jste od Moravské Třebové .Náš kontakt kony218@seznam.cz nebo ICQ 491647564.Děkujeme za odpověd

doporučené ke kukandě

(dongarka, 18. 10. 2008 23:23)

moc pěkné,už vím, kam budu chodit opisovat vánoční cukrovíčko,a nápady na zdobení dortíků!Senza stránky.Obdivuji kreativitu a hlavně,kde bereš na vše čas-chybí mi smajlík,který by se vyjádřil lépe za mě.Věruško, gratuluji,obdivuji!!!!!

3.6.2008 20.00 HOD.

(LENKA, 3. 6. 2008 22:06)

DNES JSEM PEKLA VASE 2 RECEPTY,JE TO VYBORNY